Recipe
สมูทตี้เรนโบว์
อาหาร ประเภทอาหาร ส่วนผสมหลัก ใช้เวลา เสิร์ฟ อาหารตะวันตก เครื่องดื่ม ผลไม้ 15 นาที 3 ที่ ส่วนผสม ½ ถ้วยราสเบอร์รี่แช่แข็ง aro((MAGENTA LAYERLAYER)) ½ ถ้วยแบล็คเบอร์รี่แช่แข็ง aro((MAGENTA LAYERLAYER)) ½ ถ้วยโยเกิร์ตธรรมชาติ aro((MAGENTA LAYERLAYER)) สีผสมอาหารสีแดงอมม่วงเข้มเล็กน้อย((MAGENTA LAYERLAYER)) ½ ถ้วยเบอร์รี่รวมแช่แข็ง aro((PURPLE LAYER)) ½ ถ้วยโยเกิร์ตธรรมชาติ aro((PURPLE LAYER)) 1 ลูกกล้วยหอม((PURPLE LAYER)) 1 ถ้วยลิ้นจี่แช่แข็ง aro((BLUE LAYER)) ½ ถ้วยโยเกิร์ตธรรมชาติ aro((BLUE LAYER)) 2 ลูกกล้วยหอม((BLUE LAYER)) สีผสมอาหารสีฟ้าเล็กน้อย((BLUE LAYER)) ½ ถ้วยกีวี่แช่แข็ง aro((GREEN LAYER)) ½ ถ้วยโยเกิร์ตธรรมชาติ aro((GREEN LAYER)) 1 ลูกกล้วยหอม((GREEN LAYER)) สีผสมอาหารสีเขียวเล็กน้อย((GREEN LAYER)) 1 ถ้วยน้ำเสาวรสมีเมล็ดแช่แข็ง aro((YELLOW LAYER)) ½ ถ้วยลิ้นจี่แช่แข็ง aro((YELLOW LAYER)) ½ ถ้วยโยเกิร์ตธรรมชาติ aro((YELLOW LAYER)) 1 ลูกกล้วยหอม((YELLOW LAYER)) ½ ถ้วยส้มแช่แข็ง aro((ORANGE LAYER)) ½ ถ้วยพีชแช่แข็ง aro((ORANGE LAYER)) ½ ถ้วยโยเกิร์ตธรรมชาติ aro((ORANGE LAYER)) 1 ลูกกล้วยหอม((ORANGE LAYER)) ½ ถ้วยราสเบอร์รี่แช่แข็ง aro((RED LAYER)) ½ ถ้วยสตรอเบอร์รี่แช่แข็ง aro((RED LAYER)) ½ ถ้วยโยเกิร์ตธรรมชาติ aro((RED LAYER)) 1 ลูกกล้วยหอม((RED LAYER))
Learn moreน้ำเสาวรสขิง
อาหาร ประเภทอาหาร ส่วนผสมหลัก ใช้เวลา เสิร์ฟ ไทย เครื่องดื่ม ผลไม้ 40 นาที 6 ที่ ส่วนผสม 9 ซองน้ำขิง ตรา เอโร่ ผสมกับน้ำร้อน 1 ลิตร(ทิ้งไว้ให้เย็น) 1000 กรัมน้ำเสาวรสพร้อมเมล็ด ตรา เอโร่ 500 มิลลิลิตรน้ำเชื่อม 200 มิลลิลิตรน้ำมะนาว จากเอโร่ มะนาวผงปรุงรสผสมน้ำ 1:3 2 ช้อนโต๊ะเกลือ น้ำแข็งบด เลมอนฝาน ขิงฝาน ใบสะระแหน่ สำหรับตกแต่ง การเตรียมการ ทำน้ำขิงโดยแช่ขิงซอง ผสมกับน้ำร้อน 1 ลิตร (ทิ้งไว้ในตู้เย็น) ทำน้ำมะนาวโดยผสมมะนาวผงกับน้ำ อัตราส่วน 1:3 เทน้ำเสาวรสพร้อมเมล็ด ลงในโถแก้ว เทน้ำขิง น้ำมะนาว น้ำเชื่อมและเกลือ ลงไป ผสมให้เข้ากัน นำขิงและเลมอนมาฝานบางๆ ใส่ขิงและเลมอนที่ฝานไว้ใส่ลงในโถแก้ว จากนั้นใส่ใบสะระแหน่ ปิดฝา พร้อมดื่ม
Learn moreพีชชี่ราสเบอร์รีแบล็คคอฟฟี่
อาหาร ประเภทอาหาร ส่วนผสมหลัก ใช้เวลา เสิร์ฟ อาหารตะวันตก เครื่องดื่ม ผลไม้ 10 นาที 1 ที่ ส่วนผสม เมล็ดกาแฟโรบัสต้า ตรา โซเล่ คาเฟ่ 100 กรัมพีชสดแช่แข็ง ตราเอร่ (ละลายแล้ว) 20 กรัมราสเบอร์รีแช่แข็ง ตราเอโร่ (ละลายแล้ว) 2 ซ็อตกาแฟ 10 มิลลิลิตรน้ำเชื่อม 10 มิลลิลิตรพีชไซรัป 90 กรัมโซดา 1 แว่นพีชแช่แข็ง(ส่วนตกแต่ง) 10 กรัมราสเบอร์รีแช่แข็ง(ส่วนตกแต่ง) สะระแหน่(ส่วนตกแต่ง) การเตรียมการ ชงกาแฟให้ได้ 50-60 ซีซี จากเมล็ดกาแฟโรบัสต้า ปั่นโซดา พีชสดและราสเบอร์รีแช่แข็ง พอหยาบ นำมากรอง ใส่กาแฟในแก้วตามด้วยพีชไซรัปคนให้เข้ากัน ใส่น้ำแข็งหลอดเล็กใส่ส่วนผสมที่ปั่นไว้ตกแต่งด้วยพีชและราสเบอร์รี ใบสะระแหน่
Learn moreเครื่องดื่มเย็นใส่ขวด
อาหาร ประเภทอาหาร ส่วนผสมหลัก ใช้เวลา เสิร์ฟ ไทย เครื่องดื่ม นมและชีส 30 นาที 6 ที่ ส่วนผสม 1 ถุงโซเล่ ชานมปรุงสำเร็จ(ส่วนผสมชานม) 1.5 ลิตรน้ำร้อน(ส่วนผสมชานม) 2 ลิตรน้ำอุณหภูมิห้อง(ส่วนผสมชานม) 1 ถุงโซเล่ โกโก้ปรุงสำเร็จ(ส่วนผสมโกโก้) 1.5 ลิตรน้ำร้อน(ส่วนผสมโกโก้) 2 ลิตรน้ำอุณหภูมิห้อง(ส่วนผสมโกโก้) 1 ถุงโซเล่ ชาเขียวมัจฉะปรุงสำเร็จ(ส่วนผสมชาเขียว) 1.5 ลิตรน้ำร้อน(ส่วนผสมชาเขียว) 1.5 ลิตรน้ำอุณหภูมิห้อง(ส่วนผสมชาเขียว) 1 ถุงโซ่เล่ ชาเย็นน้ำผึ้งมะนาว(ส่วนผสมชาเย็นน้ำผึ้งมะนาว) 2.5 ลิตรน้ำร้อน(ส่วนผสมชาเย็นน้ำผึ้งมะนาว) 3 ลิตรน้ำอุณหภูมิห้อง(ส่วนผสมชาเย็นน้ำผึ้งมะนาว) การเตรียมการ นำเครื่องดื่มแต่ละตัวมาผสมกับน้ำร้อนแล้วคนให้ละลาย ผสมน้ำอุณหภูมิห้องลงไป จากนั้นรอให้เย็นกรอกใส่ขวด พร้อมขาย
Learn moreMango Strawberry Smoothie
food Food type Main Ingredients Take time Serve Western food drink fruit 10 minutes 1 place ingredient 50 grams of frozen diced Nam Dok Mai mangoes, Aero brand (top and bottom ingredients) 15 grams of frozen mango flower juice, Aero brand (top and bottom ingredients) 15 grams frozen seedless passion fruit juice, Aero brand (top and bottom ingredients) 15 ml syrup (top and bottom ingredients) 2/3 cup ice (top and bottom ingredients) 50 grams of frozen strawberries, Aero brand (middle ingredient) 15 grams frozen seedless passion fruit juice, Aero brand (middle ingredient) 20 ml syrup (middle layer) 1/3 cup ice (middle ingredient) Preparation Blend frozen diced mango, frozen mango juice, frozen pitted passion fruit juice, syrup, ice in a blender until smooth. Blend frozen strawberries, frozen seedless passion fruit juice, syrup, and ice in a blender until smooth. Served in alternating layers in glasses.
Learn moreMixed Berry Cobbler
food Food type Main Ingredients Take time Serve Western food drink fruit 40 minutes 3 places ingredient 150 grams of frozen sliced strawberries, Deli Fresh brand 200 grams of frozen mixed berries, Deli Fresh brand 150 grams of frozen pitted cherries, Deli Fresh brand 30 grams of sugar 2 tablespoons cornstarch 150 grams all-purpose flour Granulated sugar Granulated sugar 1/4 teaspoon salt 1 1/2 teaspoons baking powder 85 grams unsalted butter 120 grams fresh milk 10 grams of granulated sugar (for sprinkling on top) Preparation Combine sliced strawberries, mixed berries, frozen pitted cherries with sugar and cornstarch. Mix well and scoop into a baking cup. Sift flour, sugar, salt and baking powder. Add chilled butter, cut into small pieces and mix until it becomes small crumbs. Pour in milk and mix well. Pour into baking cups. Sprinkle with coarse granulated sugar. Bake at 170 degrees Celsius for 25-30 minutes. Serve with ice cream.
Learn moreGreen tea jelly
food Food type Main Ingredients Take time Serve Western food drink Milk and cheese 120 minutes 2 places ingredient 2 sheets gelatin sheets (green tea jelly ingredients) 400 grams of water (green tea jelly ingredients) 2 teaspoons jelly powder (green tea jelly ingredients) 50 grams of sugar (green tea jelly ingredients) 1/2 tablespoon Sole Cafe brand matcha green tea (green tea jelly ingredients) 1/2 tablespoon Sole Cafe brand Matcha Green Tea (Matcha Latte) (Matcha Latte ingredients) 1 tbsp sugar (matcha latte ingredients) 30 ml hot water (matcha latte ingredients) 220 grams of sweetened fresh milk (matcha latte ingredients) Whipped cream (matcha latte ingredients) Preparation To make green tea jelly, soak gelatin sheets in water until soft. Boil water and soak jelly powder for 5-10 minutes before turning on the heat and boiling. Then add sugar and stir until dissolved. Add green tea and stir until dissolved. Turn off the heat. Then add gelatin that has been soaked in water and stir until dissolved. Pour into the mold and refrigerate for 2 hours. Brew green tea with hot water, season with sugar, stir until dissolved, and cut the frozen green tea jelly into squares. Pour the mixed Sole Cafe green tea into a glass with ice, followed by sweet milk, whipped cream as desired, and the prepared jelly. Ready to serve
Learn moreNama Matcha Latte
food Food type Main Ingredients Take time Serve Japan drink Milk and cheese 60 minutes 5 places ingredient 8 tablespoons Sole brand green tea powder (Ingredients for Nama Matcha (makes 8 cups) ) 4 teaspoons hot water (for dissolving tea) (Ingredients for Nama Matcha (makes 8 cups) ) 100 grams of sweetened condensed milk, Aero brand (Ingredients for Nama Matcha (makes 8 glasses)) ) 150 grams of Aero brand non-dairy creamer (Ingredients for Nama Matcha (makes 8 cups) ) 80 grams Korean corn syrup (Ingredients for Nama Matcha (makes 8 cups) ) 50 grams of granulated sugar (Ingredients for Nama Matcha (makes 8 cups) ) 80 grams of granulated sugar (Ingredients for green tea jelly (makes 8 glasses) ) 15 grams gelatin powder (Ingredients for green tea jelly (makes 8 glasses) ) 500 grams of water (Ingredients for green tea jelly (makes 8 glasses) ) 10 grams of Sole brand green tea powder (Ingredients for green tea jelly (makes 8 glasses) ) 100 grams of brown sugar, Aero brand (Ingredients for brown sugar jelly (makes 8 glasses) ) 15 grams gelatin powder (Ingredients for brown sugar jelly (makes 8 glasses) ) 500 grams of water (Ingredients for brown sugar jelly (makes 8 glasses) ) 50 grams of brown sugar jelly, green tea jelly (Ingredients for Nama Matcha Latte (for 1 glass serving) ) 200 grams of ice (Ingredients for Nama Matcha Latte (serves 1 glass) ) 80 grams of Nama Matcha (warm) mixed with fresh milk, Aero brand (Ingredients for Nama Matcha Latte (for 1 glass serving) ) Sprinkle with soybean powder (Ingredients for Nama Matcha Latte (serves 1 glass) ) Preparation Green tea jelly/brown sugar jelly To make green tea jelly, mix gelatin powder with sugar. Pour into a pot of water. Bring the pot to a boil and stir until the mixture dissolves. Pour slowly into the green tea cups, mix well, pour into the prepared mold, let it cool, then refrigerate. Wait for it to set and then cut into 1*1 cm cubes and soak in water. Make brown sugar jelly in the same way as green tea jelly. Nama Matcha Mix sugar, condensed milk, non-dairy creamer, Korean corn syrup. Simmer without direct heat. It is done by placing a pot of water below to provide heat. Simmer until it is done. Mix with prepared green tea powder and stir until dissolved. Serving in a glass Scoop green tea jelly and brown sugar jelly into the bottom of a glass, add ice, add fresh milk, scoop the nama matcha over it, sprinkle a little soybean powder. Finished and ready to serve
Learn moreIndian tea
food Food type Main Ingredients Take time Serve India drink Milk and cheese 10 minutes 3 places ingredient 5-6 green cardamom pods 1 inch ginger 1/2 teaspoon masala for tea 1/2 cup fresh milk 2 tablespoons tea powder 3 cups water 2 teaspoons sugar Preparation Roughly chop the ginger and pound the green cardamom until slightly crushed. Add water to a pot, add green cardamom and ginger, then add the tea masala. Wait for the water to boil, add tea powder, milk and masala spices. Boil everything together and add sugar. Then filter the boiled tea to get only the liquid. 5. Ready to serve.
Learn moreHot cafe latte
food Food type Main Ingredients Take time Serve Cooking techniques drink Coffee beans 2 minutes 1 place ingredient 10 grams of Sole Gold roasted coffee beans 500g x 1 120 ml Magnolia pasteurized fresh milk 2 liters 1 sachet Aero Sugar 8 g. x 300 sachets 1 piece Aero corrugated paper cup 8 oz. assorted colors x 25 pieces 1 piece Aero paper cup lid, black cap, 8 oz. x 50 pieces Preparation It is a coffee mixed with milk, decorated with soft and thick milk foam, beautifully drawn, adding value. This glass uses 100% Arabica. The coffee is fragrant, smooth, well-rounded, easy to drink. The coffee has a soft body, not bitter, fragrant and sweet milk, and is creamy. Suitable for those who like coffee with milk, soft body. Measure 10 g. of coffee powder and make a shot of coffee. Take the serving glass directly to receive the shot. Steam the milk and pour the hot milk into a 4 oz. glass. Pour milk foam until the glass is full and draw patterns as desired with a pointed tool. Served with sugar sachet or syrup.
Learn moreAvocado Kiwi Smoothie
food Food type Main Ingredients Take time Serve Western food drink fruit 3 minutes 4 places ingredient 50 grams Aero frozen avocado 1 kg. 50 grams Aero frozen sliced kiwi 1000 grams 60 ml Aero 100% pure honey 1000 grams x 2 bottles 570 ml Aero drinking water, size 6 liters, 1 gallon 1 piece Aero PET dome lid, size 95 mm. 1 piece Aero PP water cup, U shape, 16 oz. x 50 pieces Preparation It is a smooth and fine fruit juice blended for health-conscious people. This glass has a sweet and sour taste that is just right, very refreshing. How to make avocado kiwi smoothie Microwave 50 g. of frozen avocado and 50 g. of kiwi for 30 seconds on medium-high heat until soft. Then add the ingredients (avocado and kiwi), 60 ml. honey, 90 ml. drinking water, 480 g. ice into a blender. Blend until smooth. Pour into serving glasses and garnish with avocado and kiwi.
Learn moreIced Cappuccino
food Food type Main Ingredients Take time Serve Cooking techniques drink Coffee beans 2 minutes 1 place ingredient 20 grams of roasted coffee beans Sole Black Arabica 1000gX1 22.5 ml mixed milk 60 ml Magnolia pasteurized fresh milk 2 liters 480 ml. Aero drinking water, size 6 liters, 1 gallon 7.5 ml syrup (1 kg sugar: 700 ml hot water) 1 gram of cocoa powder 500 grams*1 1 piece Aero, flat lid, PET, size 95 mm, pack of 100 pieces 1 piece Aero PP water cup, U shape, 16 oz. x 50 pieces - Syrup 1000 ml. 1000 g. Spoon brand pure white sugar 1 kg. x 5 bags of sugar 700 ml hot water -Mixed milk 520 ml. 400 ml Aero sweetened condensed creamer 2 kg 120 ml. Falcon sweetened condensed milk 1000 ml. Preparation It is a coffee with milk that has a unique feature of thick milk foam, sprinkled with cocoa powder or cinnamon. This glass has a medium-bodied, well-rounded taste, aroma of cocoa, milk, creamy, easy to drink, delicious, smooth on the tongue, milk foam. How to make milk mix 1 can sweetened condensed milk (400ml) 4 oz. (120ml) sweetened condensed milk Mix all ingredients together and refrigerate. Shelf life is 3-5 days. Remove from refrigerator, place on bar counter, use when needed. When mixed into milk mixture, the shelf life will be short, so do not make too much. Plan to mix enough milk mixture for use. How to make iced cappuccino coffee Measure 20g. of coffee powder, brew a coffee shot, pour into a serving glass, glass size 16 oz. (480g.) Followed by 3 pumps of mixed milk (22.5 ml.), 1 pump of syrup (7.5 ml.), 2 oz. (60 ml.) of pasteurized milk. Mix together. Pump the milk foam from a hand pump to pour over the top. Sprinkle cocoa powder (1 g. thick) on top and serve.
Learn more