Recipe
รวมมิตรจีนเย็นไอศครีมวานิลา (โบ๊กเกี้ย)
อาหาร ประเภทอาหาร ส่วนผสมหลัก ใช้เวลา เสิร์ฟ ไทย ขนมหวาน มันฝรั่ง และ ถั่ว 30 นาที 1 ที่ ส่วนผสม 70 กรัมแปะก๊วย((วัตถุดิบสำหรับลวก)) 40 กรัมลูกบัว((วัตถุดิบสำหรับลวก)) 40 กรัมถั่วแดง((วัตถุดิบสำหรับลวก)) 50 กรัมแห้ว((วัตถุดิบสำหรับลวก)) 30 กรัมข้าวโพดหวาน((วัตถุดิบสำหรับลวก)) 50 กรัมเกี้ยมอี่((วัตถุดิบสำหรับลวก)) 1 ลิตรน้ำ((การทำน้ำเชื่อม)) 1 กิโลกรัมน้ำตาล((การทำน้ำเชื่อม)) น้ำเชื่อม((ขั้นตอนการเชื่อม)) 50 กรัมแห้ว((ขั้นตอนการเชื่อม)) 30 กรัมข้าวโพดหวาน((ขั้นตอนการเชื่อม)) 70 กรัมแปะก๊วย((ขั้นตอนการเชื่อม)) 40 กรัมลูกบัว((ขั้นตอนการเชื่อม)) 40 กรัมถั่วแดง((ขั้นตอนการเชื่อม)) 1 ช้อนโต๊ะลูกชิด((สำหรับจัดจาน)) 1 ช้อนโต๊ะถั่วแดง((สำหรับจัดจาน)) 1 ช้อนโต๊ะลูกบัว((สำหรับจัดจาน)) 1 ช้อนโต๊ะแปะก๊วย((สำหรับจัดจาน)) 1 ช้อนโต๊ะเฉาก๊วย((สำหรับจัดจาน)) 1 ช้อนโต๊ะแห้ว((สำหรับจัดจาน)) 1 ช้อนโต๊ะเกี้ยมอี๋((สำหรับจัดจาน)) 1 สกู๊ปไอศกรีม((สำหรับจัดจาน)) ซีอิ้วดำหวานตราเด็กสมบูรณ์((สำหรับจัดจาน)) การเตรียมการ การทำน้ำเชื่อม ตั้งน้ำให้เดือดใส่น้ำตาลลงไป คนให้น้ำตาลละลาย นำแห้ว ข้าวโพด แป๊ะก๊วย ลูกบัว ถั่วแดง ที่ลวกแล้ว มาเชื่อมในน้ำเชื่อมทีละอย่างจนครบ เกี้ยมอี๋ ให้ต้มในน้ำจนสุก เมื่อสุกลอยตักขึ้นแล้วน็อคน้ำเย็น นำส่วนผสมทั้งหมดมาจัดลงจานให้สวยงาม วางไอศกรีมท็อปไว้ด้านบน และราดด้วยซีอิ๊วดำหวานจัดเสิร์ฟพร้อมทาน
Learn moreบิงซูทับทิมกรอบ
อาหาร ประเภทอาหาร ส่วนผสมหลัก ใช้เวลา เสิร์ฟ ไทย ขนมหวาน ผลไม้ 60 นาที 4 ที่ ส่วนผสม 500 มิลลิลิตรน้ำเปล่า(น้ำเชื่อม) 1 กำในเตย (ทำน้ำในเตยเข้มข้น)(น้ำเชื่อม) 500 กรัมน้ำตาลทรายขาว(น้ำเชื่อม) 1 ช้อนชากลิ่นมะลิ(น้ำเชื่อม) 500 มิลลิลิตรกะทิอบควันเทียน อัมพวา(หัวกะทิ) 1 ช้อนชาเกลือป่น(หัวกะทิ) 500 มิลลิลิตรน้ำหวานสีแดง(ทับทิมกรอบ) 100 กรัมดอกอัญชันสด(ทับทิมกรอบ) 230 กรัมแห้วหั่นสี่เหลี่ยมเล็ก(ทับทิมกรอบ) 300 กรัมแป้งมัน(ทับทิมกรอบ) 500 กรัมน้ำแข็งบด หรือหลอดเล็ก(ทับทิมกรอบ) การเตรียมการ ทำน้ำเชื่อมใบเตย ต้มน้ำเปล่าใส่ใบเตย เมื่อน้ำเดือด ใบเตยเริ่มสลด ใส่น้ำตาลทรายขาวลงไป และใส่กลิ่นมะลิ ทำตัวท็อปปิ้ง ตั้งหม้อใส่กะทิอบควันเทียน ตราอัมพวา ใส่เกลือ คนให้ได้ที่ปิดไฟ ทำทับทิมกรอบ แห้วหั่นเต๋า แช่ในน้ำเชื่อมสีแดง และแช่ในน้ำดอกอัญชันสด ให้ได้สีสวย กรองเอาแค่แห้ว แล้วนำไปคลุแป้งมันให้ทั่ว ใช้ตะแกรงกรองกรองแห้ว ร่อนแป้งส่วนเกินออกไป นำไปต้มในน้ำเดือด ประมาณ 3 นาที ใช้ไฟปานกลาง เมื่อสุกจะลอยขึ้นมามีสีใส ตักขึ้น ทับทิมกรอบสีฟ้าดอกอัญชัน ทำเช่นเดียวกัน ตามข้อ 3-5 นำน้ำเชื่อมใบเตยเข้มข้น และกะทิที่ได้ มาปั่นรวมกับน้ำแข็งให้ละเอียด จัดลงถ้วย ใส่ทับทิมกรอบไว้ด้านล่าง ตักบิงซูกะทิราดทับ และท็อปปิ้งด้วยทับทิมกรอบด้านบน จัดเสิร์ฟ
Learn moreบัวลอย 5 สี
อาหาร ประเภทอาหาร ส่วนผสมหลัก ใช้เวลา เสิร์ฟ ไทย ขนมหวาน แป้งและขนมปัง 120 นาที 7 ที่ ส่วนผสม 58 กรัมน้ำใบเตย (คั้น 1:4)(แป้งใบเตย) 55 กรัมแป้งข้าวเหนียว(แป้งใบเตย) 5 กรัมแป้งมันสำปะหลัง(แป้งใบเตย) 58 กรัมน้ำอัญชัน(แป้งอัญชัน) 55 กรัมแป้งข้าวเหนียว(แป้งอัญชัน) 5 กรัมแป้งมันสำปะหลัง(แป้งอัญชัน) 30 กรัมมันส้มนึ่งสุกบด(แป้งมันส้ม(Sweet potato)) 40 กรัมแป้งข้าวเหนียว(แป้งมันส้ม(Sweet potato)) 5 กรัมแป้งมันสำปะหลัง(แป้งมันส้ม(Sweet potato)) 45 กรัมน้ำเปล่า(แป้งมันส้ม(Sweet potato)) 30 กรัมฟักทองนึ่งสุกบด(แป้งฟักทอง) 25 กรัมแป้งข้าวเหนียว(แป้งฟักทอง) 5 กรัมแป้งมันสำปะหลัง(แป้งฟักทอง) 30 กรัมเผือกนึ่งสุกบด(แป้งเผือก) 40 กรัมแป้งข้าวเหนียว(แป้งเผือก) 5 กรัมแป้งมันสำปะหลัง(แป้งเผือก) 45 กรัมน้ำเปล่า(แป้งเผือก) 750 กรัมกะทิอัมพวา(น้ำกะทิ) 100 กรัมน้ำมะพร้าว(น้ำกะทิ) 195 กรัมน้ำตาลทราย(น้ำกะทิ) 50 กรัมใบเตย(น้ำกะทิ) 200 กรัมกะทิอัมพวา(น้ำกะทิสำหรับราดหน้า) 10 กรัมเกลือ(น้ำกะทิสำหรับราดหน้า) 10 กรัมมะพร้าวอ่อน(ท้อปปิ้ง) 10 กรัมเผือกต้มหั่นเต๋า(ท้อปปิ้ง) 15 ฟองไข่ไก่(ไข่หวาน) 1 ลิตรน้ำ(ไข่หวาน) 300 กรัมน้ำตาลทราย(ไข่หวาน) การเตรียมการ การทำแป้งใบเตย นำใบเตยไปปั่น 100 กรัม น้ำ 400 กรัม ปั่นเสร็จนำไปกรองกับผ้าขาวบาง เราก็จะได้น้ำใบเตย นำทุกอย่างมาผสมรวมกัน แป้งข้าวเหนียว แป้งมัน จากนั้นเทน้ำใบเตยไปผสมกับตัวแป้ง ค่อยๆเทผสมทีละน้อย นวดจนกระทั่งแป้งจับกันเป็นก้อนแล้วสามารถปั้นได้ การทำแป้งอัญชัน นำอัญชันแห้งไปแช่ในน้ำร้อนซึ่งความเข้มข้นสีก็แล้วแต่ที่เราต้องการ จากนั้นนำมาผสมรวมกัน แป้งข้าวเหนียว แป้งมัน นำเผือกนึ่งสุกบดมาผสมกับแป้งข้าวเหนียว แป้งมันสำปะหลัง ถ้าแห้งไปเติมน้ำได้เล็กน้อย นวดจนปั้นได้ การทำแป้งฟักทอง นำฟักทองมาผสมกับแป้งข้าวเหนียว แป้งมันสำปะหลังนวดให้เข้ากัน แบ่งแป้งแต่ละสีมาปั้นเป็นลูกกลมๆ ขนาดเท่าๆกัน การทำแป้งเผือก นำเผือกนึ่งสุกบดมาผสมกับแป้งข้าวเหนียว แป้งมันสำปะหลัง ถ้าแห้งไปเติมน้ำได้เล็กน้อย นวดจนปั้นได้ การทำแป้งมันส้ม นำมันส้มนึ่งสุกบดมาผสมกับแป้งข้าวเหนียว แป้งมันสำปะหลัง ถ้าแห้งไปเติมน้ำได้เล็กน้อย นวดจนปั้นได้ การต้มบัวลอย ตั้งน้ำให้เดือด ใส่บัวลอยที่ปั้นแล้วลงไฟต้ม ให้ลอยขึ้น จากนั้นก็ช้อนขึ้นมา ใส่น้ำที่เตรียมไว้ เพื่อให้แป้งเย็นและอยู่ตัว การทำน้ำกะทิ นำกะทิอัมพวาใส่ลงในกระทะทองเหลือง ปรุงรสด้วยน้ำตาลทราย น้ำมะพร้าว และใบเตย รอกะทิอัมพวาเดือดจากนั้นก็ใส่เม็ดแป้งบัวลอยที่แช่น้ำไว้ลงไป การทำน้ำกะทิราดหน้า ขั้นตอนการทำกะทิราดหน้า นำกะทิอัมพวาแล้วใส่เกลือลงไป คนให้เข้ากันและปิดไฟ การทำไข่หวาน น้ำ 1 ลิตรต่อน้ำตาลทราย 300 กรัม ตั้งน้ำไม่ควรให้น้ำเดือด และค่อยๆ เทไข่ลงไป ต้มประมาณ 2 นาที การจัดเสิร์ฟนำบัวลอย ตักใส่ชาม ราดหน้าด้วยน้ำกะทิ ตามด้วยไข่หวาน เผือกต้ม และมะพร้าวอ่อน
Learn morePurple Sweet Potato Creme Brulee
food Food type Main Ingredients Take time Serve Western food Dessert Milk and cheese 40 minutes 2 places ingredient 600 grams of frozen pasteurized ready-to-use liquid egg for making egg tarts, Aero brand 45 grams purple sweet potato powder 150 grams hot water 100 grams of sugar (for sprinkling) Whipped cream Candied purple sweet potato Mint leaves Preparation Mix the purple sweet potato powder with hot water until well blended. Add the frozen pasteurized egg yolk mixture, Aero brand. Mix the ingredients until well blended. Pour into the mold 3/4 full. Bake at 160 degrees Celsius for 20 minutes. Leave at room temperature, then refrigerate to set. Sprinkle with sugar and burn until the sugar caramelizes. Decorate with whipped cream, candied purple sweet potatoes and mint leaves.
Learn moreMediterranean Seafood Casserole
food Food type Main Ingredients Take time Serve Western food Dessert Seafood 30 minutes 1 place ingredient 8 pieces of frozen mussels, Aero brand 2 pieces of frozen soft-shell crab, Aero brand 200 grams of frozen sea bass, Aero brand 12 pieces of frozen peeled shrimp, Aero brand 40 ml olive oil 1 large onion, diced 1 cup chopped fennel 2 pieces minced garlic 350 ml canned crushed tomatoes 600 ml chicken stock from Aero brand chicken seasoning powder 2 bay leaves 30 grams chopped parsley leaves 1 tablespoon of Aero brand chili paste Preparation Dice the onion, cut the sea bass into large cubes, and cut the soft-shell crab into 4 pieces per crab. To make the soup, heat a pot with olive oil, garlic, and diced onion and sauté for about 1 minute. Add the chopped fennel and a pinch of salt and pepper. Stir-fry until the vegetables are soft. Add the canned crushed tomatoes. Add a little water, followed by the chicken seasoning powder and bay leaves. Bring to a boil. Add soft-shell crabs, shrimps, steamed mussels, boil until cooked. Add fish, wait for about 1 minute, add chopped parsley and chili paste. Arrange in a bowl and serve with garlic bread.
Learn moreSweet Quesadillas
food Food type Main Ingredients Take time Serve Halal food Dessert other 20 minutes 2 places ingredient 2 tortillas 1 egg 5 grams of salted butter 80 grams banana 20 grams sugar As desired, chocolate sauce As desired, whipping cream As desired, crushed pistachios As you like Nutella Preparation Put butter on a pan and fry the tortilla until golden brown. Spread Nutella all over the tortilla. Crack the eggs into the bananas, sugar, and butter. Place the butter on a pan and fry the tortillas until golden brown. Add the mixed ingredients and place the tuna sheets on top. Flip until cooked. Serve with whipped cream and crushed pistachios.
Learn moreFresh Cream Fruit Waffles
food Food type Main Ingredients Take time Serve Western food Dessert Flour and bread 40 minutes 5 places ingredient 1 pack of aro brand waffles 90 grams fresh cream 20 grams of sugar 7 slices of bacon 25 grams chocolate 30 grams strawberries 20 grams blueberries 20 grams kiwi Preparation Make crispy bacon Bake the bacon at 180 degrees Celsius for 2-3 minutes until it turns dark and crispy. Set aside to cool. Bring a pot of water to a boil. Place a container over the pot of boiling water. Add the chocolate and stir gently until the chocolate melts. Make fresh cream Place a mixing bowl with ice and place another mixing bowl on top of the ice. Pour in the cream. Add the sugar and beat until fluffy. Scoop the cream into a piping bag. Decorate the fruit waffles Squeeze the cream onto the waffle, place the fruits as you like and place the strawberries on top. Dip the bacon in the prepared chocolate and let it cool. Stick the bacon in it and sprinkle with icing sugar.
Learn moreChocolate Croissant, Bread Pudding and Chocolate Caramel Sauce
food Food type Main Ingredients Take time Serve Western food Dessert other 60 minutes 1 place ingredient Croissant Bread Pudding 2 pack Aero fresh butter croissants 43 g x 4 pieces 250 g Master Martini Master Gourmet Whipping Cream 350 ml fresh milk 30 grams Aero Butter Blend, unsalted 5 eggs + egg yolks (3+2) 80 grams sugar 1.25 grams of salt 5 ml Best Odour Vanilla scent 100g DLA Dark Chocolate Chips Compound Chocolate Caramel Sauce 100g DLA Dark Chocolate Couverture 58% 240 g Master Martini Master Gourmet Whipping Cream 200 grams sugar 50 grams of water 5 grams of salt 5 ml Best Odour Vanilla scent Preparation Croissant Bread Pudding Grease a baking dish with butter. Cut the croissants into 1 1/2-inch thick pieces and place them on a greased baking sheet. Mix whipping cream, milk, sugar, eggs, egg yolks, salt and vanilla extract. Mix until the sugar dissolves. Pour over the croissants arranged in a bowl, pressing the croissants into the mixture, then sprinkle with chocolate chips. Cover the baking dish with foil and bake at 160oC for about 20-25 minutes. Then remove the foil and continue baking until the surface of the cake is browned, about 10 more minutes. Chocolate Caramel Sauce Melt the chocolate and set aside. Mix whipping cream, salt and vanilla extract. Put sugar and water in a clean pot and heat (do not stir) until the sugar starts to change color. Gently shake the pot to mix the brown color. Once you have achieved the desired color, remove the pot from the heat and slowly pour in the whipping cream mixture (being careful not to splatter), then stir until combined. Add the melted chocolate. Mix them together and set aside. Serve with bread pudding.
Learn moreChocolate Truffles
food Food type Main Ingredients Take time Serve Western food Dessert other 3 minutes 20 places ingredient Chocolate Ganache 250g DLA Dark Chocolate Couverture 58% 120 g Master Martini Master Gourmet Whipping Cream 15 grams Aero Butter Blend, unsalted 30 ml liquor (fruit flavor or brandy) optional Coating 50 grams of crushed roasted peanuts 50 grams of dried shredded coconut 25 grams Sole Cafe Cocoa Powder 100% Preparation Pour whipping cream into a pot and bring to a boil. Turn off the heat and pour in DLA Dark Chocolate Couverture 58%. Leave for about 1 minute. Then stir until smooth. Add butter and liquor (if using) and mix well. Pour into a tray lined with plastic wrap and refrigerate for about 2-3 hours or until set. When the chocolate has set, use a spoon or ice cream scoop to scoop up the chocolate into chunks, form into balls, and coat with the prepared coatings. Place the chocolate truffles in a dry container with a tight-fitting lid. Store in the refrigerator for 2 weeks.
Learn moreMini tart with 3 sides
food Food type Main Ingredients Take time Serve Japan Dessert Flour and bread 30 minutes 2 places ingredient Mini Fruit Egg Tarts with Fresh Cream (Serves 48) 48 cups aro frozen ready-made egg tart dough 850g aro frozen liquid egg tart 200 grams aro whipping cream 200 grams imported strawberries Mini Macadamia Caramel Tarts (Serves 32) 32 cups aro frozen ready-made egg tart dough 280 grams aro macadamia 2 aro eggs, size 2 50 grams aro brown sugar 120 grams aro brown sugar 40 grams aro whipping cream 60 grams of salted butter 4 grams vanilla flavor Mini Isan Sausage Pizza Tarts (24 servings) 24 cups aro frozen ready-made egg tart dough 80 grams aro ready-made pasta sauce 240 grams aro Isan sausage 100 grams of aro frozen mixed vegetables 240 g Horeca shredded mozzarella cheese Preparation How to make Mini Fruit Egg Tarts with Fresh Cream (Serves 48) Let the frozen egg tart shells rest in Chill for 1 night before using. Let the mini egg tart shells rest at room temperature for about 30 minutes. Pour the reserved tart liquid into the prepared tart shells, filling the cups to the brim. Preheat the oven to 180-200 degrees. When the oven temperature is reached, Place the egg tart in the oven and bake for about 20-25 minutes, depending on the heat of each oven. When done, remove from the oven and let it cool. Top the tart with whipped cream and garnish with your favorite fresh fruits. Serve at room temperature immediately. How to make Mini Macadamia Caramel Tarts (Serves 32) Take the pre-frozen mini egg tart shells and leave them at room temperature for 30 minutes. Take out the macadamia nuts that have been roasted to remove moisture. Pour into prepared tart cups. Then mix in the caramel by mixing all the ingredients together until well blended. Pour into cups. Fill the tart with macadamia nuts until the cups are full or submerged. Preheat the oven to 180-200 degrees Celsius. When the oven temperature is set to 180-200 degrees Celsius, Place the tart in the oven and bake for about 20-25 minutes, depending on the heat of each oven. When done, remove and set aside. Until the heat dissipates, it can be served immediately. Mini Isan Sausage Pizza Tarts (24 servings) Freeze the mini tarts at room temperature for about 20 minutes, then poke holes all over the tart shells. Preheat the oven to 180 degrees. When the temperature is right, bake the tart shell for about 10-15 minutes or until golden brown. Then let it cool and use it as a pizza topping. Top with pasta sauce, mozzarella cheese, mixed vegetables and Isaan sausage. Cover the tart with another layer of mozzarella cheese. Bake at room temperature. 180 degrees for 5-8 minutes or until cheese melts. Serve while pizza is still warm. Can be served with side dishes such as chili peppers. Garden, pickled ginger, pickled garlic, fresh vegetables, your favorite
Learn more5 flavors of ice cream
food Food type Main Ingredients Take time Serve Fusion food Dessert other 30 minutes 7 places ingredient Strawberries (200g per cup = 6 cups) 1 kg. aro frozen strawberries 150 ml. plain water 150 g sugar 2. Salt Honey Avocado (200 grams per cup = 11 cups) 1 kg. aro frozen avocado 300 g. plain water 200 g sugar 300 g. honey 4. Salt 500 ml. skim milk Passion fruit (200 grams per cup = 7 cups) 1,000 ml. aro frozen seedless passion fruit juice 200 ml. plain water 200 g sugar 4. Salt Blueberries (200g per cup = 6 cups) 1 kg. aro frozen blueberries 500 ml. plain water 250 g sugar 2. Salt Mulberries (200g per cup = 6 cups) 1 kg. aro frozen mulberry 700 ml. plain water 200 g sugar 2. Salt Preparation How to make all the fruits Boil sugar, salt and water until dissolved and boil slightly, then turn off. Blend the thawed fruit pulp until smooth and strain through a sieve (passion fruit does not need to be strained). Place the syrup pot over a water bath and reduce the heat. Stir continuously until the syrup reaches room temperature. Pour syrup into fruit juice and mix well. Refrigerate for at least 15 minutes before placing in ice cream maker. It should take about 60 minutes or more. How to make avocado Boil honey, sugar, water and salt until dissolved and boil slightly, then turn off the heat. Blend the melted avocado pulp with low-fat milk. Place the syrup pot over a water bath and reduce the heat. Stir continuously until the syrup reaches room temperature. Pour the syrup into the blended avocado and mix well. Strain through a sieve to make a smooth texture. Refrigerate for at least 15 minutes before adding to the ice cream maker. Put into an ice cream maker and eat for at least 60 minutes.
Learn moreRaspberry Chocolate Tart
food Food type Main Ingredients Take time Serve Western food Dessert other 30 minutes 1 place ingredient 1 gram egg yolk 250g Deli Fresh Frozen Raspberry 500g 35 cups , Giverny, salted tart cups 225 g DLA Dark Chocolate Couverture 58% 185 g Master Martini Master Gourmet Whipping Cream 185 grams fresh milk 1 gram of chicken egg Preparation Bring whipping cream to a boil over medium heat, then turn off the heat. Add dark chocolate couverture and let it sit for about 1 minute, then stir until smooth. Add milk and mix well. Then add eggs and egg yolks and mix well. Arrange the frozen raspberries on the tart shells, then pour the chocolate mixture almost full into the tart shells. Bake at 160 °C for about 10-15 minutes or until cooked through, the edges starting to set but the center is not yet set. Place on a wire rack and let cool.
Learn more