Recipe
Idli Medu Vada with Sambhar
อาหาร ประเภทอาหาร ส่วนผสมหลัก ใช้เวลา เสิร์ฟ อินเดีย 1 ไก่ 30 นาที 1 ที่ ส่วนผสม 1 แพ็คอิดลี 1 แพ็คเมดูวาดะ 1 กิโลกรัมแกงซามเบอร์ การเตรียมการ อุ่นแกงซามเบอร์ในน้ำร้อนโดยไม่ต้องเปิดถุง ประมาณ 12-15 นาที นำอิดลีมานึ่งในหม้อนึ่ง ปิดฝา ใช้เวลาประมาณ 2-3 นาที ตั้งกระทะให้น้ำมันร้อน ใส่เมดูวาดะลงทอดจนสีเหลืองทอง พร้อมเสิร์ฟทานคู่กัน
Learn moreAloo Matar with Tandoori Naan
อาหาร ประเภทอาหาร ส่วนผสมหลัก ใช้เวลา เสิร์ฟ อินเดีย ซุป / แกง / ต้มจืด ผัก 30 นาที 3 ที่ ส่วนผสม 2 ช้อนโต๊ะน้ำมันพืช 1 ช้อนชาเมล็ดยี่หร่า กระเทียมสับ 2 ช้อนโต๊ะหัวหอมสับ ปรุงรสเกลือ 1 ช้อนชาผงพริกป่นแขก 1 ½ ช้อนชาผงผักชี ¼ ช้อนชาผงขมิ้น 1 ช้อนโต๊ะขิงสับ 1 ช้อนชาพริกขี้หนูเขียว 3-4 ลูกมะเขือเทศ 1 ¼ ถ้วยถั่วลันเตา 4 หัวมันฝรั่งต้มหั่นเต๋า 2 ช้อนโต๊ะใบลูกซัด 1 ช้อนชาผงการัมมาซาล่า ½ ถ้วยน้ำเปล่า 2 ช้อนโต๊ะใบผักชีสด ทันดูรีนาน การเตรียมการ ตั้งกระทะใส่น้ำมันพืชให้ร้อนผัดกับเมล็ดยี่หร่า ตามด้วยกระเทียมสับผัดจนเป็นสีเหลืองทอง ใส่หัวหอมสับลงไปผัด ปรุงรสด้วยเกลือเล็กน้อยผัดให้หอมสุกใส ตามด้วยผงพริกป่นแขก ผงผักชี ผงขมิ้น ผัดให้เข้ากันโดยใช้ไฟอ่อน ผัดจนได้ที่ ใส่ขิงสับ พริกขี้หนูเขียว มะเขือเทศ ผัดให้สุก ตามด้วยถั่วลันเตาผัดให้ส่วนผสมเข้ากัน ใส่มันฝรั่งต้มหั่นเต๋า ใบลูกซัด ผงการัมมาซาล่า และเทน้ำเปล่าลงไป โรยใบผักชีสดลงไป คนส่วนผสมทุกอย่างให้เข้ากัน ใช้ไฟแรงจนเดือด ปิดเตา นำแป้งทันดูรีมาย่างบนกระทะร้อน ด้านละประมาณ 1-2 นาที พร้อมเสิร์ฟ
Learn moreแกงถั่วลูกไก่ กับโรตี
อาหาร ประเภทอาหาร ส่วนผสมหลัก ใช้เวลา เสิร์ฟ อินเดีย ซุป / แกง / ต้มจืด ผัก 45 นาที 3 ที่ ส่วนผสม 1 ถ้วยถั่วลูกไก่ 3 ลูกมะเขือเทศสับ 2 ลูกหัวหอมหั่น 3 ช้อนโต๊ะน้ำมันเนย 2 ช้อนชาเมล็ดยี่หร่า 2 ช้อนโต๊ะขิง-กระเทียมบด 1 ช้อนชาเกลือ 1 ช้อนโต๊ะเครื่องเทศอินเดีย 1 ช้อนโต๊ะพริกป่นเเขก 1 ช้อนโต๊ะผงขมิ้น 2 ช้อนโต๊ะผงผักชี 2 ช้อนชาผงเมล็ดยี่หร่า 1 ช้อนโต๊ะพริกขี้หนูเขียว 5 ชิ้นขิงซอยบาง 2-3 ชิ้นโป๊ยกั๊ก แผ่นแป้ง Paratha การเตรียมการ ตั้งน้ำให้เดือด ใส่น้ำมัน อบเชย โป๊ยกั๊ก เเละเกลือเล็กน้อย ตามด้วยถั่วลูกไก่ ต้มนานประมาณ 30นาที จนถั่วสุก ขั้นตอนการทำเเกง ใส่น้ำมันผัดกับเมล็ดยี่หร่า เเละขิงกระเทียมบด จนหอมมีสีเหลือง ตามด้วยหัวหอมสับละเอียด ผงขมิ้น พริกป่นเเขก มะเขือเทศสับ ผัดจนเป็นเนื้อเดียวกัน เติมน้ำต้มสุก 1 ถ้วย ตามด้วยผงผักชี เเละน้ำต้มสุกอีก 1 ถ้วย ใส่ผงเมล็ดยี่หร่า เครื่องเทศอินเดีย เกลือ พริกขี้หนูสับ ขิงซอยบาง ผักชีซอย ตามด้วยถั่วลูกไก่ต้มสุก นำเเผ่นเเป้ง Paratha ย่างบนกระทะ พร้อมเสิร์ฟคู่กัน
Learn moreOnion Bhaji
อาหาร ประเภทอาหาร ส่วนผสมหลัก ใช้เวลา เสิร์ฟ อินเดีย อาหารทานเล่น นมและชีส 20 นาที 3 ที่ ส่วนผสม 1 ถ้วยแป้งกรัม 2 ลูกหอมแขกลูกใหญ่ 1 ช้อนโต๊ะผงขมิ้น 1 ช้อนโต๊ะผงยี่หร่า 1 ช้อนโต๊ะการัม มาซาลา 1 ช้อนโต๊ะผงพริกแดง 2 เม็ดพริกเขียว เกลือ 500 มิลลิลิตรน้ำมันพืช ผักชี การเตรียมการ ผสมการัม มาซาลากับแป้งกรัม ตามด้วยผงพริกแดง ผงขมิ้น ผงยี่หร่า เกลือเล็กน้อยคนให้เข้ากัน เทน้ำเปล่าลงไปค่อยๆคน ใส่พริกเขียวซอย หอมแขกลูกใหญ่ซอย ผักชีซอย คลุกเคล้าให้เป็นเนื้อเดียวกัน ตั้งกระทะน้ำมันให้ร้อนนำลงไปทอดเป็นชิ้นพอคำ พร้อมเสิร์ฟ
Learn moreข้าวผัดอินเดีย
อาหาร ประเภทอาหาร ส่วนผสมหลัก ใช้เวลา เสิร์ฟ อินเดีย ข้าวและแป้ง ข้าว 15 นาที 2 ที่ ส่วนผสม 1/4 ถ้วยถั่วลิสงดิบ 4 หัวหอมแขก (ขนาดกลาง) 3 เม็ดพริกเขียวสด 1 ช้อนชาเม็ดมัสตาร์ด 6-7 ก้านใบเคอร์รี่ 1/2 ช้อนชาผงกะหรี่ 2 ช้อนโต๊ะผักชี 1 ลูกมะนาว 4 ช้อนโต๊ะน้ำมัน 1/2 ช้อนชาน้ำตาล เกลือ น้ำเปล่า 3 1/2 ถ้วยข้าวเม่าอินเดีย การเตรียมการ สับหอมแขก รากผักชี พริกเขียวสด และเตรียมใบเคอร์รี่ ตั้งกระทะใส่น้ำมัน ใส่ถั่วลิสงดิบ ทอดจนถั่วกรอบและเปลี่ยนเป็นสีน้ำตาลอ่อน ตั้งน้ำมันในกระทะอีกครั้ง ใส่เม็ดมัสตาร์ดลงผัด ตามด้วยหอมแขกสับ ใบเคอร์รี่ ผงกะหรี่ผัดให้เข้ากัน นำน้ำใส่ลงในข้าวเม่าอินเดียให้ชุ่ม แล้วนำมาผัดกับเครื่องที่อยู่ในกระทะจนเข้ากัน ปรุงรสด้วยเกลือตามชอบ ตามด้วยพริกเขียวสดสับและผักชีสับ ใส่น้ำตาล ถั่วลิสงทอดแล้วผัดให้เข้ากัน บีบมะนาวคลุกเคล้าให้เข้ากันก่อนรับประทาน พร้อมเสิร์ฟ
Learn moreIndian Style Peas Rice
food Food type Main Ingredients Take time Serve India Rice and flour rice 60 minutes 2 places ingredient 1 cup basmati rice Ghee 3 bay leaves 1 cinnamon stick 3 cardamom seeds 10 seeds of cumin seeds 40 grams sliced onion 1 cup frozen peas Salt (a pinch) 2 cups water Preparation Heat ghee in a pan over low heat. Add bay leaves, cinnamon, cardamom, cumin seeds and sliced onions. Stir-fry until the onions turn brown. Add the peas and stir-fry until well combined. Add the washed basmati rice and stir to mix. Add a little salt and stir to mix. Add water and stir to mix. Put the fried rice into the rice cooker, add another cup of water, press the rice cooker button as usual, wait for the rice to cook, and it's done.
Learn moreBasundi
food Food type Main Ingredients Take time Serve India Soup / Curry / Clear Soup Milk and cheese 14 minutes 5 places ingredient 1 liter fresh milk 1/2 cup sweetened condensed milk, Aero brand 2 tablespoons sugar 10 saffron strands Pistachios (as desired) 1/2 cup chopped almonds Preparation Add 1 liter of milk and boil (stir constantly over low heat). Add saffron, condensed milk, sugar, pistachios as desired, and chopped almonds. Mix until well combined. Simmer until the meat is thick and sticky, then remove and set aside to cool. Ready to serve. You can sprinkle with pistachios as desired.
Learn moreIndian Chicken Curry Egg Wrapped Rice
food Food type Main Ingredients Take time Serve India Rice and flour chicken 30 minutes 1 place ingredient 2 eggs (ingredients for egg-wrapped rice) 2 tablespoons fresh cream (ingredients for omelet rice) 200 grams of cooked Japanese rice (ingredients for omelet rice) 1 tbsp fresh cream (for topping) (Omelet Rice Ingredients) 400 grams of chicken (chicken marinade ingredients) 1 tbsp. crushed ginger-garlic paste (chicken marinade) 1 teaspoon turmeric powder (for marinating chicken) 1 teaspoon chili powder (for marinating chicken) 1 tsp cumin (chicken marinade) 1 teaspoon ground coriander seeds (for marinating chicken) 2 tablespoons Aero plain yogurt (chicken marinade) A little salt (chicken marinade ingredient) 1 tbsp ghee (curry ingredient) 1/2 teaspoon cumin (curry ingredient) 1 cup chopped shallots (curry ingredient) 1/2 cup chopped tomatoes (curry mix) 1/2 cup finely crushed tomatoes (curry mix) 1 teaspoon chili powder (curry ingredient) 1 teaspoon garam masala (curry paste) 1 teaspoon cumin (curry ingredient) 1 teaspoon ground coriander seeds (curry ingredient) 1 large diced chilli (curry ingredient) A little salt (curry ingredient) 2 cups water (curry ingredient) 2 tablespoons fresh cream (curry ingredient) A little chopped coriander for garnishing (curry ingredient) Preparation Marinate the chicken with the marinade ingredients and leave to marinate for 30 minutes. Heat a pan, add ghee, cumin, turmeric powder, then add chopped onions and fry until cooked. Add chopped tomatoes and tomato puree and fry until well blended. Season with chili powder, garam masala, cumin and coriander seeds. Simmer for a while, add the giant chili and the marinated chicken and stir-fry. Season with a little salt. Add water and simmer until the chicken is cooked. Add the fresh cream and sprinkle with chopped coriander on top. Beat the eggs, cream, and a pinch of salt together in a pan over medium heat. Stir quickly for about 10 seconds and let it sit until the bottom of the eggs are 70% cooked, then turn off the heat. Ready to serve
Learn morePenne with Lobster Tikka
food Food type Main Ingredients Take time Serve India Noodles and pasta shrimp 30 minutes 1 place ingredient 1 frozen lobster Ginger, garlic, coriander, crushed (as desired) 2 teaspoons turmeric powder 2 teaspoons ground red pepper 2 teaspoons tandoori masala 2 tsp Haldiram's Tikka Masala Sauce 30 grams cooking cream 10 grams unsalted butter Penne pasta (as desired) 1 tablespoon olive oil 2 tablespoons lemon juice 2 tablespoons chopped basil leaves Salt (a pinch) Preparation Cut frozen lobsters lengthwise and season with ginger, garlic, coriander, turmeric powder, red chili powder, tandoori masala, garam masala and a pinch of salt, lemon juice. Rub all over the lobsters. Bring water to a boil, add olive oil, and boil penne for about 8 minutes. Heat Haldiram's Tikka Masala Sauce in hot water. Heat a pan with butter, add Haldiram's Tikka Masala Sauce, Cooking Cream and simmer for a few minutes. Add chopped basil leaves. Pour the cooked tikka masala sauce over the cooked penne. Finish by adding the cooking cream again and sprinkling with chopped basil leaves. Mix the sauce well. Place a buttered pan on the stove to grill the prepared shrimp. Grill until cooked through. 7. Ready to serve.
Learn moreVegetarian Burger
food Food type Main Ingredients Take time Serve India Rice and flour vegetable 30 minutes 2 places ingredient 1/2 teaspoon olive oil (for the filling) 1/2 cup chopped onion (for filling) 1 tbsp minced garlic (for the filling) 1 cup button mushrooms (for the filling) 1 cup grated beetroot (for filling) 1 cup cooked red quinoa (for the filling) 2 grated boiled potatoes (ingredients for the filling) 1/2 teaspoon chili powder (for filling) 1/2 teaspoon cumin seeds (for the filling) 1/2 teaspoon coriander powder (for filling) 1/2 teaspoon grated lemon zest (for the filling) 1/2 teaspoon chopped coriander (for the filling) 4 tablespoons bread crumbs (for the filling) 1 cup bread crumbs for dusting (for filling) A little salt (ingredients for the filling) A little black pepper (ingredients for the filling) A little oil (ingredients for the filling) 2 buns for burgers (ingredients for burgers) 2 sliced tomatoes (burger ingredients) 2 tablespoons mint sauce (for burgers) 30 grams lettuce (ingredients for burgers) Preparation First, make the filling. Sauté garlic, onion, beetroot, red quinoa, mushrooms in olive oil and season with salt until cooked. Mix the stir-fry ingredients with potatoes, chili powder, cumin, coriander powder, grated lemon zest, bread crumbs, seasoning salt, and chopped coriander. Mix well. Add black pepper, form into balls and fry in oil until cooked. Warm the burger buns on a griddle, then spread with the mint sauce. Top with lettuce, burger patties, sliced tomato, and cover with another bun. Serve.
Learn moreIndian style roti dough "Naan"
food Food type Main Ingredients Take time Serve India Rice and flour Flour and bread 30 minutes 4 places Flour and bread 4 cups all-purpose flour 1 teaspoon baking soda 2 teaspoons sugar 2 tablespoons plain yogurt 1 egg 1 cup fresh milk 2 tablespoons unsalted butter Minced garlic (as desired) Chopped coriander (a little) Plain water (a little) Preparation Sift all-purpose flour, add sugar and plain yogurt, eggs, baking soda, and fresh milk. Mix the ingredients together and knead the dough into a ball. Knead until soft. Cover with a wet cloth. Divide the dough into small pieces and roll them into oval shapes. Take the dough that has been kneaded into shape and divide it into 1 piece of dough, spread melted butter, minced garlic and chopped coriander and 1 piece of plain original flavor dough. Preheat the oven to 180 °C, then bake the dough until done, then remove from the oven. Ready to serve
Learn moreTandoori Chicken Menu
food Food type Main Ingredients Take time Serve India Meat dishes chicken 2 minutes 2 places ingredient 500 grams of chicken breast 1 tablespoon lemon juice 1 tablespoon finely ground ginger 1 tablespoon minced garlic 1 teaspoon turmeric powder 1 tbsp Indian red chilli powder 1 tbsp coriander powder 1 tbsp cumin Garam Massala (a little) 1 tbsp Tandoori Masala Powder 1 cup plain yogurt Salt (a pinch) Preparation Combine the lemon juice, ginger, crushed garlic, turmeric powder, red chilli powder, coriander powder, cumin, a little garam masala and tandoori masala powder. Add yogurt and mix well. Marinate for 30-60 minutes. Place the marinated meat in the oven at 170 °C for about 20-25 minutes. Ready to serve
Learn more