Skip to content

Language

Cart

Recipe

การทำน้ำสต็อคจากปลาโอแห้งรมควัน กับสาหร่ายคอมบุ(แบบเข้มข้น)

การทำน้ำสต็อคจากปลาโอแห้งรมควัน กับสาหร่ายคอมบุ(แบบเข้มข้น)

อาหาร ประเภทอาหาร ส่วนผสมหลัก ใช้เวลา เสิร์ฟ การเตรียมอาหาร ซุป / แกง / ต้มจืด อื่นๆ 0 นาที 0 ที่  

Learn more
ข้าวอบถั่วลันเตาสไตล์อินเดีย

ข้าวอบถั่วลันเตาสไตล์อินเดีย

อาหาร ประเภทอาหาร ส่วนผสมหลัก ใช้เวลา เสิร์ฟ อินเดีย ข้าวและแป้ง ข้าว 60 นาที 2 ที่   ส่วนผสม 1 ถ้วยตวงข้าวบาสมาตี เนยกี (Ghee) 3 ใบใบกระวาน 1 แท่งอบเชย 3 เม็ดลูกกระวาน 10 เม็ดเม็ดยี่หร่าแขก 40 กรัมหัวหอมใหญ่สไลซ์ 1 ถ้วยตวงถั่วลันเตาแช่แข็ง เกลือ(เล็กน้อย) 2 ถ้วยตวงน้ำเปล่า การเตรียมการ ตั้งกระทะใส่เนยกีบนไฟอ่อน ใส่ใบกระวาน อบเชย ลูกกระวาน เม็ดยี่หร่าแขก หัวหอมใหญ่สไลซ์ ผัดจนหัวหอมเปลี่ยนเป็นสีน้ำตาล ใส่ถั่วลันเตาลงไป ผัดให้เข้ากัน ใส่ข้าวบาสมาตีที่ซาวน้ำเรียบร้อยแล้ว ผัดให้เข้ากัน ใส่เกลือเล็กน้อย ผัดให้เข้ากัน ใส่น้ำเปล่าลงไป ผัดให้เข้ากัน  นำข้าวที่ผัดเรียบร้อยแล้วใส่ลงในหม้อหุงข้าว เติมน้ำอีก 1 ถ้วย กดหม้อหุงข้าวตามปกติ รอข้าวสุก เป็นอันเสร็จ 

Learn more
การหุงข้าวบาสมาตี แบบไม่ใช้หม้อหุงข้าว

การหุงข้าวบาสมาตี แบบไม่ใช้หม้อหุงข้าว

อาหาร ประเภทอาหาร ส่วนผสมหลัก ใช้เวลา เสิร์ฟ การเตรียมอาหาร ข้าวและแป้ง ข้าว 0 นาที 0 ที่

Learn more
การทำน้ำสต็อคสาหร่ายคอมบุ

การทำน้ำสต็อคสาหร่ายคอมบุ

อาหาร ประเภทอาหาร ส่วนผสมหลัก ใช้เวลา เสิร์ฟ การเตรียมอาหาร ซุป / แกง / ต้มจืด อื่นๆ 30 นาที 1 ที่  

Learn more
การทำน้ำสต๊อค

การทำน้ำสต๊อค

อาหาร ประเภทอาหาร ส่วนผสมหลัก ใช้เวลา เสิร์ฟ การเตรียมอาหาร ซุป / แกง / ต้มจืด อื่นๆ 0 นาที 0 ที่  

Learn more
การทำน้ำสต็อคปลาโอแห้งรมควัน

การทำน้ำสต็อคปลาโอแห้งรมควัน

อาหาร ประเภทอาหาร ส่วนผสมหลัก ใช้เวลา เสิร์ฟ การเตรียมอาหาร ซุป / แกง / ต้มจืด อื่นๆ 0 นาที 0 ที่  

Learn more
ข้าวหน้าแจ่วชาบู

Rice topped with jaew shabu

food Food type Main Ingredients Take time Serve Western food Rice and flour pig 15 minutes 1 place ingredient 200 grams of old jasmine rice, Aro brand 100 grams of frozen sliced ​​pork neck, Aro brand 90 grams of aro brand jaew dipping sauce 1 egg, aro brand 30 grams fresh champignon mushrooms 2 teaspoons coriander Side dishes: Carrots, Japanese cucumbers Preparation Cook old jasmine rice, Aro brand. Slice the mushrooms and stir-fry them in oil in a pan, then add the frozen sliced ​​pork neck, Aro brand, until cooked. Add Aro brand Nam Jim Jaew and stir-fry with the pork in the pan. Mix everything together. Turn off the heat and sprinkle with chopped coriander leaves. Separate the eggs using only the yolk. Serve by scooping the stir-fried meat onto the old jasmine rice, Aro brand, followed by the desired vegetables and egg yolk.

Learn more
การทำข้าวผัดให้เมล็ดสวย

How to make fried rice with beautiful grains

food Food type Main Ingredients Take time Serve Cooking techniques Rice and flour rice 30 minutes 1 place

Learn more
ซุปหมูสับตับหมู

Minced pork and pork liver soup

food Food type Main Ingredients Take time Serve Thai Soup / Curry / Clear Soup pig 15 minutes 2 places ingredient 100 grams minced pork 50 grams pork liver 5 grams ginger 1 piece of pickled plum 1 tablespoon pickled plum juice 600 ml plain water 4 shiitake mushrooms 1/3 teaspoon seasoning powder, Aroysure pork flavor 1 cube Knorr Pork Soup Cube 1/8 teaspoon pepper 15 grams celery 10 grams of spring onions 1 teaspoon fried garlic Preparation Season the minced pork with seasoning powder. Delicious for sure. Pork flavor. Mix the ingredients together. Bring water to a boil, add Knorr Pork Stock Cube, followed by ginger, pickled plum juice, pickled plum. Use a spoon to scoop the minced pork into the pot, followed by the mushrooms, pepper, and pork liver. Bring to a boil, then add the spring onions and celery. Ready to serve, sprinkled with fried garlic.

Learn more
ต้มยำสาหร่อยม้วนทรงเครื่อง

Spicy seaweed tom yum rolls

food Food type Main Ingredients Take time Serve Western food Soup / Curry / Clear Soup pig 30 minutes 1 place ingredient 1 sheet of seaweed 180 grams of bouncy pork 4 shrimps 1/4 sheet tofu 2 teaspoons tri-color vegetables 1 teaspoon of green onion 1/2 teaspoon seasoning powder, Aroysure pork flavor 2 Knorr Tom Yum Cubes 35 grams shimeji mushrooms 1 stalk lemongrass 3 glasses of news 7 chili peppers 2-3 kaffir lime leaves 2 stalks of sawtooth coriander 1-2 stalks of coriander 2 tablespoons evaporated milk 1 teaspoon chili paste 500 ml plain water Preparation Mix the bouncy pork, three-color vegetables, seasoning powder, delicious for sure, pork flavor, mix well. Scoop the mixed pork balls onto the seaweed, lay them flat, add the tofu, shrimp, and roll the seaweed into a ball, cut into pieces. Bring water to a boil, add Knorr Tom Yum cubes, stir until dissolved, then add sliced ​​lemongrass, galangal, and seaweed rolls into the Tom Yum soup. Boil until the seaweed rolls are cooked. Add shimeji mushrooms, chili, lime leaves, sawtooth coriander, chili paste and evaporated milk. Ready to serve garnished with celery.

Learn more
ราเม็งเย็นทรงเครื่อง

Cold Ramen with Toppings

food Food type Main Ingredients Take time Serve Japan Soup / Curry / Clear Soup Noodles and pasta 30 minutes 1 place ingredient 1 block of frozen ramen noodles, Aero brand 80 grams of Hiyashichuka sauce 20 grams wakame seaweed 2 pieces of Aero brand crab sticks, shredded 1 slice of Aero brand ham, cut into strips 20 grams Japanese cucumber, sliced 20 grams of omelet, cut into strips 2 pieces of butterfly shrimp, boiled 30 Queen tomatoes A little bit Kaiware Roasted white sesame seeds 2 grams of frozen wasabi, Aero brand 10 grams of mayonnaise 30 grams of ponzu sauce (Ingredients for Hiyashichuka sauce) 20 grams of concentrated dried fish stock (Hiyashi Chuka sauce ingredients) 1 teaspoon sesame oil, Aero brand (ingredient for Hiyashi Chuka sauce) 30 grams of water (ingredients for Hiyashi Chuka sauce) Preparation Boil frozen Aero ramen noodles for 1 minute, then soak the noodles in cold water for 1 minute and arrange on a plate. Chill all ingredients until cold (shredded crab, shredded ham, shredded cucumber, butterfly shrimp, halved tomatoes, shredded omelet, kaiware). Soak wakame seaweed for 10 minutes. Place the chilled mixture from step 2 and the soaked wakame seaweed on the prepared plate. Sprinkle with a little roasted white sesame, wasabi, and mayonnaise. Make Hiyashi Chuka sauce by mixing ponzu sauce, concentrated dried fish stock, sesame oil, and water. Mix well and refrigerate. Pour the prepared Hiyashi Chuka sauce over the prepared ramen and serve.

Learn more
ต๊อกกุก

Tokkuk

food Food type Main Ingredients Take time Serve Thai 1 chicken 30 minutes 1 place ingredient 200 grams of beef or pork, cut into small pieces. Beef or pork, cut into small pieces. 4 cloves of garlic, minced 1/2 teaspoon salt 2 stalks Japanese leeks 1 piece red chili pepper 2.5 liters of water 500 grams of tteokguk 1 teaspoon beef seasoning or anchovy seasoning 1 tablespoon anchovy fish sauce, Chongjongwon brand Salt as desired 20 grams of sliced ​​omelet 1 sheet fried seaweed A little red chili pepper 1/2 teaspoon coarsely ground black pepper 1 teaspoon sesame oil Preparation Boil water and simmer beef over medium heat for 1 hour. Add tteokguk and boil for 10-15 minutes. Season with anchovy seasoning powder, anchovy sauce, and salt. Then add spring onions. Served with seaweed in olive oil, shredded egg, chili peppers, sprinkled with coarsely ground black pepper and sesame oil.

Learn more